Wednesday, November 17, 2010

cameron highland part two


..aritu aku ada jnji nk upload pic kt cameron..
so..i still keep my promise to u ol..
walaupon lambat kan..
jnji tetap janji..
manusia berpegang pada janji kan..

so..ni la pics aku kt sana..
sila cuci mata ngn pics aku kt bawah ni..heh!


gaya gedik cik pendek *muntah ijau* hahaha




cik pendek n meilin si sepet poyo..hahaha



@cameron valley


cover album band gediktapitakbapegedik



last2..aku pening ngn perangai dorang yg terlalu camwhore

p/s : ari jumaat aku kt ipo..last pegi mktb jpe lect..kwn2..wish u ol da best in the future buddies..remember we are still blooders..luv u ol..




Sunday, November 14, 2010

cameron highland part one

pehh..
letih beb arini..
bgn pagi...awal pulak tu..
terpaksa mengorbankan game liverpool smlm..*xdpt tgk wehh..huaa..
tp xpa.
demi keselamatan hari ini..ewah~

arini awal2 pagi aku gerak ke cameron highlands..
pkul 9.30 kira awal la kan..? =p
kalo x lagi awal..ni suma masalah gate uma aku ni.
xbole open.SHOT!
pasal smlm kilat kuat smpi onning uma sewa aku ni jd kale oren kne sambar.
aktiviti..??
apa lg..sembang2 dlm gelap la.
dgr mp3 kt nset..
bukan metalcore oke..tp nasyid. *mood takot + insaf petir kuat sgt

dem..~!!
lari tajuk..
aku nk cita sal cameron..

aku pegi ngn cik pendek n classmate aku sorg lg merangkap hosmate cik pendek..meilin! *dia mualaf..cina masok melayu..dats y mata dia poyo2 sepet..wakaka..

jalan nk naek..
azab nk mati..
aku tau..honda EP 3 type R turbo aku neh xbole bawak laju2 tym naek..
mmg jepun da set cmtu kt kete aku..*eh..?wakakaka
dia suro aku berhemah bawak kete..
masing2 muka ngntok je tym naek..

so bykla tempat yg kitorg pegi..
- cameron valley.. *tmpt terbaek tuk photoshoot..tekanan weh tgk org pkai camera suma lens panjang2..kale itam..gedabak beso..ada tulis conan..nokia..(sj tulis silap..kang nti aku jeles..so bajet dorg pkai yg tiruan la..) yg kita ni..??hurmm..sabo..taun dpn wajib angkt satu..planning2!1st gaji!!i will..60D ke..D3100 ke..ikotla..sapa nk topup duet aku sikit2..? dipersilakan..jasa anda amat dihargai..resit pemberian disediakan..

- pastu kedai menda ntah.aku xtau nama tempat..kt situ aku beli present for my mom becoming birthday..credit to meilin si sepet ngn cik pendek sbb susah2 tlg pilih present 4 my mum~ *i noe..aku nmpk bodo sbb asek ulang alik kt akuarium kecik saiz jug air yg comey..tp xbli jgk.haha.banyak pokok2 bunga kt sana.cntik2..mmg tmpt makcik2..kalo mak aku p..msti dia sawan..tarzan maybe.sbb gila tgk pokok bunga..nk tambahkan koleksi utan rimba yg sedia ada di sekeliling kawasan uma dan pagar supaya menjadi kawasan hutan hujan simpan~*sigh*

- pastu pegi rose centre..kt sini aku tetiba jadi malu2 kucing cne ntah..terasa diri ni cacat dok tgk pokok2 rose yg berbunga sakan..hahaha..seyes tetiba aku rasa lain..pehal ah..?nk bergamba pon malu2..haa.maybe sbb rose..diri ni kan JANTAN SEJATI..terasa loser abeh dikelilingi pokok rose.wakaka..*sekadar statement poyo nk mampos..jgn bersedih ttg pokok rose ngn aku..aku still oke.hahaha* photoshoot lg..pastu.. *dlm ati aku tym tu..ada x rose kuarkan bau yg bole wat org pengsan sbb mengeluarkan bau beracun..tp aku xtny dorg.aku senyap.sbb aku tau..aku mst dpt jawapan bodo ngn sama ngn soalan aku.

- pastu singgah beli strawberi kering tu ngn kawan2 dia yg lain..beli strawberi basah *eh..pastu beli bunga rose ngn lili senyap2..nyorok2..takot cik pendek nmpak.cpt2 aku bg alasan nk pegi kt kete simpan barang.aku biarkan dia shopping ngn mualaf meilin.haha.pastu beli cendawan goreng..sedar x sedar..aku da telan 4 bungkus cendawan goreng..aku heran..sama ada aku lapo sgt or aku mkn xbaca bismillah..

da selesai suma..
gerak pulang..tym da pukul 5.20 lebih kurang.
kalo naek cm honda EP 3..
kalo turun..mcm toyota AE 86..
drift beb..~haha..propa ja lebih.
asal cik pendek selalu tekan brek tym aku bawak kete..??
aku xtekan lg..dia da tekan lebih2 da..siap kejang2 kaki..apahal.?hahaha
takotla tuu...wakakka..
ilexx...everything is undercontrol..
cik pendek maseh lg xsedar dia nek kete ngn drifter..
sian cik pendek.hahahaha...
meilin jgk cool..siap tdo lg..wakaka.. *tahap xnk tgk dpn da..haha

so..next n3 aku upload kan pics2 aku kt sana..skrg xbole.internet cm keta kodok naek bukit cameron.

Tuesday, November 09, 2010

the end of heartache


video

haha..
suma paper final aku da abes aku jawab
setel suma..
jz paper last td cm susah sikit..
susah kt struktur n esei..

kejadah interteks weyyy..????
aku gelak sorg2 bc soalan td..
sebab terlalu terer sgt smpi aku pon xreti nk jawab..
hope sem ni aku still dpt maintain pointer..*kejadah wey..taun dpn da keja kot..*

em..ni last aku final n tadi last paper aku..
sumanya bakal berakhir..
there's no more assingments..
no more fieldworks..
no more short tasks..
no more pening2 duet xda..
no more presentations..
n PARAMORE..*eh..

lega sgt da abes suma
da lengkap five n half years aku study kt ipo ni.
LEBAM wehh study2 neh..
pandai cm professor tak jugak..hahaha
pandai ayat lecturer bg kelas kansel ada la..

tp aku ada niat nk smbung master,.
tp kne ikot keadaan, situasi n tempat la..
aku akan plan taun dpn..
insyaAllah~

Saturday, November 06, 2010

korang tabah x..??

assalamualaikum
*1st n3 aku bg salam..sila jawab!!!pahala wohh..

mlm depavaali aritu aku main futsal ngn mbr2..
da penat n busuk2 tu..mbr aku dpt call setelah berpuluh2 misscall..
dari ex classmates dia..
bdk pompuan.
dorg dtg ipo sbb nk jumpa kawan2 lama..
release tension..
tekanan byk tym keje..

pompuan : "ajim..bole dtg balai polis x..?"

ajim : oke..nape..?

pompuan : ada org gila sepak pintu *pastu nanges2 smpai xsempat nk abeskan ckp..

cuak~
dlm pala otak aku..dorg ni kena rogol ke..*fikiran ke arah tu xbole dielakkan..terlintas.haha..
so, ktorg pon gerak ke balai..
sampai sana..
aku tgk ramai bdk pompuan kelas dia ada kt sana..
sorg pegang kepala..sorg nanges..sorg muka cuak abes..
aku pelik..
aku ngn mbr aku tgu kt lua..
ajim sorg ja masok dlm..
lebih kurang 10 minit kt lua..
3 org bdk pompuan kua..
sembang ngn aku n mbr aku..

rupa2nya ada org gila sepak pintu uma bdk pompuan tu..
uma tu baru beli..
murah..
cantik..
besar..
dekat sgt ngn rumah lama..
senang nk pindah..
sorg bdk pompuan kelas dia da beli da uma tu..
da beli perabot lg..
abes byk da..

tp..
dia xtahu yg sebelah uma dia tu org gila..
baru sgt kua tanjung rambutan..
2 3 ari lepas..
org gila tu serang dorg..
dia masok dlm uma tym dorg baru smpai n parking keta kt bawah porch..
org gila tu soh dorg smyg subuh..
padahal baru pukul 12..
org gila tu soh dorg bertaubat..

dia ckp..
dia sultan melaka..
atok dia chin peng..
dia kenal imam mahadi..
dia nk bg pompuan2 yg menumpang kejap kt uma tu sorg sebijik porsche..
dia ada sejuta..
dia nk bagi duet hantaran kt pompuan owner uma tu seratus ribu,..
sebab dia ckp..
owner uma tu permaisuri hati dia..

bdk2 pompuan lari..
tutup pintu..
n org gila dtg..sepak pintu.dua kali sepak je.pecah!
besar bdn org gila tu tym aku tgk kt balai..
besar sgt..pakai kopiah..
kalo dia sepak aku...mau patah tulang aku..tercabot bahu aku..da la ada skru da kt bahu..
pintu pecah..bdk pompuan lari masok bilik..
suma cemas..
org gila tu masok n pegi bilik air..
soh dorg mandi wajib..
basoh P**T*T dorg..
aku asa sebab dorg balek lewat kot..pukul 12.
so dia pikir bdk2 ni g memane ntah..
cmtula..

pastu sorg bdk pompuan kua..
jerit tolong2..
n ada sorang jiran terdengar n dia ckp tunggu..nti dia call polis..
dorg call polis xdapat gne fon..
dorg dial 999..
*FYI..kalo gune fon..mana bole dial 999 kalo nk call polis..
kalo guna fon korang kne dial 122
even fon tgh keypad lock pon korang tekan no tu pon bole dial..
xcaye try tekan 112 skrg kt fon korg yg tgh keypad lock..bole dial kan..??

aku jumpa dorg kt balai je afta tu.
nk dgr cte pon xphm..
sbb nanges2..haishh.
tym aku kt balai tu..
aku dgr cte..
org gila ni baru sgt kua dr hosp tanjung rambutan..
org gila tu dulunya tabligh..
tinggal bini suma..
n bini dia mintak fasakh..
tp smpai sekarang..dia still ingat nama bini dia..

uma yg bdk pompuan ni beli tu sbelah uma org gila tu.
cuba korang bayangkan kalo pompuan tu still menetap kt situ dengan org yg saiko ada kt sebelah uma..
mmg sebelah tu uma org gila tu..hak dia.xboleh halau..
korang nk duduk..??
mst korang xnak kan..
korang bole jawab apa sahaja jawapan..
tp korang xkan bole jawab kalo korang ada dlm keadaan ni..

pompuan yg beli uma tu agak susah
80% uma lama dia da dimakan anai2..
so..mmg terpaksa kena pindah jgk walaumacammana sekalipun..
dia wat loan n beli uma tu..
ayah dia saket.stroke!
mak keja tukang jahit..
dia cikgu.
anak 1st pulak tu..
so.korang bayangkan..

loan tetap kena bayar..
uma da beli.
agreement da sign..
cne nk beli uma baru..?
duet bkn banyak..
ayah..mak..adik2 lagi..
banyak tangunggan..

pernah x korang terpk pasal org yg jual uma tu..???

org yg jual uma tu ialah abg org gila tu..
dia beli dua uma..
uma org gila tu.. ngn uma yg dia jual kt pompuan ni..
org yg jual uma tu xtahan dgn adik dia..
dia pindah..
uma tu kosong..
dats y dia jual..

mst dia da tahu kan yg adik dia gila n dia pon xtahan nk duduk sebelah.
kenapa dia x explain awal2...??
dia siap cakap ramai org berebut nk beli uma tu..
*mmgla berebut..tp bila dorg tny jiran2 yg len..suma xjadi nk beli..
pernah dulu bdk laki menyewa kt situ..
tp tahan sebulan je..
kalo da bdk laki pon xtahan..cne la plak ngn pompuan??
korang tau x..kt halaman uma org gila tu..ada liang lahad dia korek sendiri..
peh..horror siottt...!!!

aku bengang ngn org yg jual uma tu..
kenapa sanggup menipu kaum sendiri..??
mana etika ko..??
mana kesedaran sivik ko..?
mana perasaan kemanusiaan ko..??
nk untung je..?
nk lepas diri..??
sanggup menipu untuk kepentingan dan kesenangan diri sendiri..???
SIALLLL!!!!!!!!!!

sekarang ni aku kesiankan kt org yg beli uma tu..
mbr aku jgk..
wlpon da keja..tp..tetap susah.
byk dugaan..
tp korang kena ingat..
Allah takkan bagi dugaan yg melebihi dari kemampuan korang..
semakin kita tabah..semakin besar dugaan yg akan datang.
Allah saja nk uji keimanan dan ketakwaan kita..
moga Allah permudahkan hidup pompuan tu..

TAPI AKU RESPECT KT BDK POMPUAN TU..
DIA SANGAT TABAH.
TAK NANGES LANGSUNG~
COOL JE..

tips : kalo korang nk beli uma..esp yg 2nd hand..korang siasat la dulu latar belakang kawasan kejiranan korang..rujuk kt balai polis yg terdekat..dorg sedia membantu..aku langsung xpenah terpikir pasal sume2 ni..sbb mindset dlm pala otak yg cerdik neh..mst nk beli uma baru..tp xsemestinya perkara yg kita nk buat akan jadi..kita hanya merancang.ALLah akan menentukan.

p/s : korang sangat tabah sebab mampu membaca n3 ni sampai abes..congrats!


Wednesday, November 03, 2010

sapa cakap rokok bahaya..??

em..setelah seharian mencacat d uma..
tp td petang aku p men bola kt padang..
aku pelik..
pahal bdk2 ni pgil aku torres..
terer sgt kot..
*perasan..

malam tadi afta mkan kt area greentown..
aku ngn mbr aku singgah kt gerbang malam..
saja2..
terapi mata..~hahaha..
tp india byk ah..pasai pa ahh..??
ohh..raya depabali nk dkt..shoping sakan la eh..beli rantai banger segala..bajet paling ganas la raya nti..hahaha..*off title..

aku ke kedai jual alat2 ngarot neh..
mbr2 aku ckp la..
kat situ ada jual topi askar..pisau rambo..laser suma la..electronic torch kepunyaan geng komeng dlm cita p ramlee tu pon ada..

aku belek2 lighter kat sana..
smart2..kreatif btol dorg neh..
ada bentuk hand grenade..
pencucuh dapur..
n paling style lighter figure pompuan..stok bakar rokok pastu tgk lighter lama2..hahaha.

tetiba ada apek ni dok merokok dlm kedai tu..
asap sikit..
tp aku pelikk..
asal rokok dia cm shining2 sikit..
rupa2nya rokok tipu..*aku nk pronouce cna lg..??rokok tipu la kan..
pastu dia sembang2 ngn brader jual menda alah tu..
aku pon tnyla..menda apa yg dia isap tu..
apek tu ckp..
ROKOK!
siallaa lu apek..gua tau la tu rokok..tp pehal rokok lu pelik sgt lahanat
*sekadar dlm ati..xluahkan dgn2 kata lg..so xdpt dosa la kan..??hehe

pastu brader yg jual tu menyampuk..*maybe dia perasan muka apek tu mmg btl2 mtk penampa
tu yg dia menyampuk tu..
brader tu ckp...tu rokok kesihatan bang..
aku pon oooooooooooo..panjang sikit oooo sebab aku teruja
ada jgk eh rokok kesihatan..hahahahahaha
aku gelak kuat depan brader tu..
selama ni aku xpenah dgr lgsong pasal kewujudan rokok neh..
aku tau rokok tu membantu korang tuk mengurangkan dosa ja..
yela kan..kalo isap rokok..cpt mati.cpt mati..xbyk dosa.hahaha..
oke2.dah2..insaf.

pastu aku tgk la..
nk try isap rokok tu mmg tak dahh..
sbb apek tu tgh isap..
geli aku nk isap bekas apek tu..
hahahahaha...

aku tny rasa apa kt apek tu..
dia ckp rasa rokok..!!
dalam hati aku..
kimaktolapek neh*mmg btl2 mtk penampa + penerajang apek nehh..bongok pnya jawapan..
brader tu menyampuk lg..
apek ni xisap rokok bang..
aku pon ooooo....
so lu bajet lu isap rokok la eh apek test2 rokok tu segala..jebon!
patotla aku tny lu tak tau nk jawab...

brader tu terang..
harga 130..
bole nego lg..
isap ni mmg rasa cm ko isap rokok..
siap bole tuka filter lg..
ko nk rasa apa..??
vanilla..??strawberi..??durian..??suma ada..
kecualilah kalo ko mtk rasa penampar cm apek tu..

filter dia bole tukar2..
satu filter bole tahan 200 kali pam.
maksud aku isap la..bukan pam tayar.pe bongok sgt nehh..??haha
haha..aku tau korg tak bongok..apek tu je yg bongok..*asal aku xpuas ati kt apek tu ahh..??

kalo ko bli..
dia ada kasi filter marlboro skali..
so..ko isap rasa marlboro la..
yg aku peliknya..
rokok ni pakai bateri..
siap bole cas lg..
kalo nk isap kna tekan button on kot..
kalo xsalah aku la..aku xperasan pulak..
kagum tol aku..
isap sebatang je..xabes2 smpai mati..kecuali rokok tu ilang or apek tu curik la..

yg tak tahan..
bole kua asap cm rokok biasa pulak tu..
dasat2..
tp sikit je la asap dia..
aku pon tny la brader tu,,
kalo tny apek tu cnfirm2 aku dpt jawapan bangang..
bang..cmna bole kua asap eh..??
brader tu ckp..
ala..konsep dia cm shisha la....

aku ponn..
ooooooo...

dengan teruja..
aku pon blah dari kedai tu..
sbb..lg lama aku dok tepi apek tu...lagi hangin aku..

*eh..pehal aku xpuas ati kt apek tu ahh..???takkan sebab aku tak dapat try rokok tu kot..haha..
ni la rokok kesihatan tu..penah tgkk??

p/s: korang penah tahu x pasal rokok nehh..??penah dengar..??

lagu kemenangan~

parappa..parappa..parappa..
jeng..jeng..jeng..jeng..
dum tak..dum tak..dum tak..
sedap x..?
*sila bunyikan ikot kreativiti sndirik!!!

tu lagu kemenangan wehhh..
cm dlm cita dragonball..one piece..doraemon..hentai~*ada ke lagu kemenangan..??hahaha..

lega sikit rasa..
da dua paper aku jawab..
ada lg satu paper..
agak killing..
tp untuk insan yg cemerlang..paper tu bagaikan paip dibuka dengan laju..mencurah2 idea..
aku tau..aku tau..jangan ckp cmtu..
aku malu..
aku tau korang nk ckp aku insan tu kan..??
memanglahh!!!
cemerlang terok!!haha

paper tu kalo aku amek pon cm commit suicide la..
aku xtaula..npe aku mls sgt stdy sem last ni..
mmg korang yg last2 sem mls cm aku x..?
*soalan ditujukan kepada yg kaya dan sudah bekerja..
kalo tak..asek menyelakk je kejenye tym2 exam nehh..
bkn menyelak kain..menyelak buku oke..aku SUCI!!!

tapi kan..dalam malas2 aku pon..
aku xtaula..
aku bole tulis esei 7 mukasurat..
tapi depan belakang la..
dua2 subjek tujuh muka..
terer x..??wakaka..

em..dlm subjek isu2 cabaran semasa ada topik pasal stress dan burnout..
kalo xtau..sila google.
dengan gaya study yg ala balai..tulis sampai 7 mukasurat..
agak2 korang..lecturer aku stress x marking esei aku..??
hope dia xgado ngn bini dia and malam jumaat dia dpt segala manfaat dari mlm tersebut time marking esei aku..

hopefully..!!

p/s : jitra banjir terok wehh..sian kat adik aku.baru nk belajar pandai2 lompat darjah.tp xdpt pegi sekolah..so..jadi bodo sekejap.