Wednesday, May 04, 2011

one fullfilled


hye guys..
lama gila xjenguk blog...
bersawang da blog ni..
sangat bizi kebelakangan ini..
banyak komitmen dengan sekolah..
sukan..akademik..aktiviti sekolah..tanda buku murid..

bulan lepas gua da dapat gaji..
FIRST GAJI...
so amat puas...duit sendiri kot..
baru gua tau nak dapatkan duit tu bukan senang...
sangat penat..
gua senang2 je cakap.. "ayah..mintak duit sikit..nak beli tu la..nak beli ni la..bla..blaa.blaa.."
pehh..senang hoke.

actually kerja memang memenatkan..
penat kepala hotak..
penat badan..
penat dengan masa...
penat dengan duit..
banyak lagi..

so first gaji biasanya kepada family la dulu kan..
bagi mak sikit..ayah sikit..adik2 sikit..kakak sikit..
yang selebihnya saving n buat apa yang patut..

jadi untuk memuaskan hati sempena dengan gaji pertama..
aku beli something yang lama aku nak..
dah lama aim..
tp sekarang baru bole beli..
sangat puas hati..
hari2 jakun tgk..hahahaha..


start dari iphone, iphone 3g, iphone 3gs aku nk sesangat benda alah ni..tp iphone 4 ni jugak gua dapat beli..dulu student..xdapat beli..sekarang da kerja..tade masalah!!

so..sekarang tengah godek2 apps untuk iphone ni..banyak gile apps..xlarat nk godek.tade masa..

p/s : kepada korang yang pakai iphone..pegila jailbreak sekarang..haha..apps bersepah.











4 comments:

ThE kOpi suSU said...

demm...dah pakai iphone...venci ler gini..

tulangnisme said...

kopi susu-anda pon bole kalo bank in kan duet anda kt saya tiap2 bulan..haha

Miss Sunshine said...

duit gaji pertama haritu habis kat bayar hutang dengan beli tiket flight je... huhu

tulangnisme said...

Miss sunshine-aah..sama kt byr utang.bli tket flight?posting sbh srwk ke?