Wednesday, December 29, 2010

wa salute sama lu~!!! *tabik spring*

aippppppppppppppppppppppp!!!!!!!!!!!
achimikkkkkkkk~!!!!!!!!!!
tabiiiiikkkkkkkkkkkkkkkkkkk sama depaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!
*bunyi mercun meletop*

salam u guyss!!
sory..lama xkawad..so meroyan kawad dlm blog pon jd la kan..
maklomla..pengkawad sekolah dlu kan..ahaks
ops..sory2..!!
dah2..xpayah tabik da..jatuhkan tangan..nti cmne nk scrolldown kan..

hari ni adalah ari rabu yg penoh bersejarah..
sbb geng harimau bawak balik piala..
setelah berhempas pulas dlm final AFF Suzuki Cup..
u guys awesome!!
terima kasih bawak balik piala suzuki for the 1st tym..

byk kontroversi dlm final kali ni..
paling hangat isu laser.
laser hijau.
alasan je sume tu..
da kalah tu kalah la..terima kenyataan.
malaysia pon penah jgk kna laser dulu..xbising pon..

tp geng2 indon lg laser comment kt fb najib razak..
siap maki2 lagi..
korg xcaya..tryla usha fb najib.
stalk sniri!
bila lg nk stalk kan..hahaha..

pastu..aku tgk saham kt malaysia ni pon naik mendadak..
sangat mendadak..
memuncak-muncak..
kalo org darah tinggi cnfirm xlama idop kalo mendadak cmni..
saham menda..?
saham player bola la..
esp KHAIRUL FAHMI CHE MAT..goalie Malaysia.
ramai gadis tergila2kan ia..*xgitu meilin si sepet..?ahaks
mmg fenomena eh..?
pehal eh..?
s kunalan pon aku tgk terbaik jgk..korg xminat..?

aku ada soalan..!!
dlm byk2 player bola Malaysia..
sape yg paling kaya..??
*
*
*
*
tetttttttt~!!!!
time's up

jawapannya
GURUSAMY
sbb dia player bola at da same tym dia guru
*tolong gelak* sarcastic laugh pon diterima.

so last words..
congrats HARIMAU MALAYA
u guys awesome..!!
thnks for bringing the cup back to MALAYSIA..

tambahan : ari jumaat ni cuti..termasok suma pekerja indon yg bekerja di mesia..afta dat SELAMAT MENYUSUN BATA KEMBALI n SELAMAT MENGEMAS RUMAH~!!

Tuesday, December 28, 2010

kembar kuat mkn belacan!!

wassup guys~!!
how's ur day..??

em..terasa sampah bila stat tulis entri cmtu.
aku try skali lg oke..?
oke.

assalamualaikum ya bloggers!!
kaifa ha luki..?
ana bilghoir..wa about anta..??
abaikan kalo salah nahu,aku da lama tinggal arab..lima taun aku blaja arab..dari arab komunikasi smpai arab tinggi..
arab komunikas bole tahan..score jgkla tym pmr..tp arab tinggi..hurmm~!!

dah!!!
jgn tny~

ni suma sal mbr aku la..
kami heran..pahal ustat ni bg soalan..pastu dia jawab..
dia bg soalan..pastu diajawab..
pastu slumber mbr ak tny..
"awat ustat bg soalan pastu ustat jawab"
ustat : senang kamo nk paham..sy bukan xmo bg kamo jawab..tp ngajaqkelas kamo macam tarik steamroll dalam lumpoq

diam..

pastu suma gelak..
hampeh ustat..~!!
dia ingt kelas aku xle score kot..haha
kelas aku kelas paling ataskot dalam suma kelas f5..
(kelas ats je la..cz kelas f5 len suma kat bawah..kami ja kt ats..haha)

tp berkat ustat tu ngajaq..kami score dlm spm!alhamdulillah..
syukran jazillan ya ustat..

*kembali ke pangkal jalan*

act aku nk crita pasal sepucuk surat yg aku jumpa aritu time kemas barang2 nk blah dr ipoh.
surat ni melekat skali ngn kotak2 hadiah yg aku dpt byk2 dlu time 2nd phase practicum kt sk perpaduan for 2months
lama jgk la bdk ni bg..dlm bln 7 or 8 in 2009 la..aku pon da tak bpe nk ingt.
lama gila aku simpan..hujung taun 2010 br aku tgk..
xnak ckp byk..korg tgk surat ni sniri


bagi korg yg tertinggal spek kt dlm bilik or toilet or patah men baling2 bantal..
aku tolong taipkan balek apa yg bdk tu tulis..

"terima kasih cikgu juhairi kerana mengajar di kelas. bukanlah saya nk katakan tetapi apabila saya melihat muka cikgu.saya teringat muka cikgu elis. muka cikgu mirip sangat dengan uka cikgu elis. saya harapkan cikgu maafkan saya jika saya ada buat salah. kalu tidak ada tak payahlah. saya sayang cikgu saya harap dapat jumpa lagi. dan lagi satu permintaan saya. saya harap cikgu dapat mengajar di sini lagi. jikalau sedih patung yang saya beri itu boleh menemani."

saya sayang cikgu juhairi

***

isk..1st tym aku dpt surat yg ada bdk ckp aku sama muka dgn muka cikgu len..da la cikgu elis tu classmate aku jgk..pelik aku.
kat mana yg sama nya pon aku xtau..pastu aku heran..dia ckp dia harap dpt jumpa aku lg..aku confused..dia arap dpt jumpa aku ke cikgu elis..??
maybe dia pon confused..cz dia bg kt aku patung..!!hurm~

ni gambar aku ngn elis..


sama x..?hahahhahaha..
kalo korg kata sama..ajin2kan diri kua p cek mata..


Friday, December 24, 2010

back to the future!!

afta so many days..
blog aku ni kian bersawang..
terasa diri sampah..
ada menda yg bole communicate..interaction with others tp xpakai..
xmanfaatkan sumthing yg sgt berharga..

actually..tgh cuti ni xde benda sgt nk hupdate..
balek2 same routine..
maybe routine ak xsama ngn korg yg pompuan..tp ngn laki len maybe sama kot..
terlalu bosan kat uma..
nk wat satu menda pon xjadi cz tgu posting..
seyes lambat nk mampos tau posting mane..
syall la..
nk get prepare neh..
nk keje wehh!!!
tekanan kot tgk org len beli gadget tu la..ni la..shopping la..
aku..??
stakat shopping kt tesco teman mak aku beli barang dapo adela..
sadis!

byk benda yg aku pikir sementara nk tgu posting..
it's ol about the future laa..
kete..uma..gadget..kawen..fmly..sume la..
but the major transformation for me after you become or turn yourself from a student into a profession is getting married..dats da big transformation
dulunye kawen ni merapatkan silaturrahim antara dua keluarga dengan membina masjid dengan cara yang senang dan tidak membebankan
but nowadays..aku ase..kawen ni mcm membebankan cz byk belanja..ntahla..mmg perlukan kewangan yg kukuh..tambah2 plak laki..ko nk jg anak org..ko kne make sure kan sume keperluan asas lengkap..uma..kete..makan..pakai..sume la..xbole nk pkai redah je..kang makan pasir la ko ngn bini ko kalo ko xstabil..

act..ak bangang cket pasal kawen2 ni..i mean pasal procedure kawen ni la..even aku ckp kt cik pendek sniri pon..kalo nk bertunang..bertunang kt uma aku..hahaha..bertunang mane bole kt uma ak..mst kt uma pompuan..kan..?kan..??hahaha..sbb b4 ni aku xpenah tau prosedur kawen tu cne..sbb aku jarang ikot org pegi majlis kawen..aku BOSAN!!haha..
bagi aku xsalah kalo ko nk angkat sume benda yg ko idamkan..
laki besela..top priority mst kete kan..hahaha..kete 1st awek korang beb..
kete mst power..da ade kete..xde gadget plak..xlengkap beb..mst ade dslr..ipad..lappy apple..iphone or bb..
uma plak..simple..tp mantap...home theatre wajib ada..
ape..?tb kotak..?sory..!!TB 3D LA..
toiletries penuh satu toilet..dr ats smpai bawah..
tp..ko kne ingt...!!

"ukur baju kt bdn sniri"

jgn ko g ukur kt bdn yg lg besar dr ko..mmg xakan cukupla..
tp..
jgn plak kalo ko tu asek berjimat cermat smpai nk beli susu anak pon berkire..
wat anak reti..
tp nk jg anak..hal ehwal anak2 ko bia bini ko jg sorg2.. (*ewah..cm da ade anak la plak)

mende alah ni sume perlukan pengurusan wang yang baik..
so any bloggers yg tahu pasal pengurusan kewangan ni silala share sumthing yg bermanfaat kt blog or fb aku..really need an advise from u!!
cz

"im too worry bout my future"




Monday, December 13, 2010

aku asa cm nk boh penampaq org kuat2!!

adeh..
da dua ari aku makan bubur wehh..
sbb sblh kanan luka..sblh kiri plak saket..
sian aku..
kan..kan..kan..??
hahaha..

dlm mgu ni..da 3 kali aku g klinik gigi..
eh salah!!
da 3 kali aku melepak kt klinik gg..
sialll lahhhh...

1st pegi - aku pegi cek n wat appointment sbb doc ckp xle nk tampal gg kalo saket..fine!!

2nd pegi - pegi tampal gg..pastu balek still saket lg..aku xtau npe..pastu..siap patah jd serpih plak tu sblh luar gg yg tampal tu..bkn yg tampal patah..tp gg..!!!saket gila..berdenyut2..

3rd pegi - aku g ngadu kt doc..dia tny nk buang tampal tu or amek ubt thn saket dlu tgk bole thn ke x..(dlm ati aku..sial la lu..gua saket gila ni.dr pg x mkn ns sbb xbole mkn..mmg saket.aku lapa gila babi ni..)
pastu aku ckp..sy nk cabot gg ni..tp..doc xbg..dia ckp..buang tampal yg aritu dulu..nk tgk lubang tu cne..da smpai saraf ke x..aku pon oke la..sbb aritu tampal xase saket pon..tp bila dia da start buang tampal..terangkat2 kaki aku tym tu..saket nk mampos..tgh saket..dia buang tampal lg dgn grind kua..bapak saket..doc tu siap ckp kt aku..sabar2..aku tgh sabar la neh..kalo x..da lama aku grind muka ko..!!!

so skrg..aku still mkn bubur..
mak aku buat..
walopon bz..dia still buat kt aku..sbb kalo adik2 aku buat..xjadi bubur ase aku..silap2 aku bubur dorg balek..

btol ke dorg ckp saket gg saket kedua yg azab kt dunia afta bersalin..?

p/s : mmg saket gg kne marah2 eh,.??

(mak aku buat siakap sweet sour ngn ayam msk merah..peberet aku..tp xkan kne mkn ngn bubur weh..??arghhhh...nk nasikk!!!!!!!!!!!!!)

Wednesday, December 08, 2010

aku calon suami korang yg terbaek!!!

nk tau pasepa..??

sbb

aku asa aku mmg calon suami terbaek..wakakaka.. *xle blah kan..
aku slalu wat keja uma..
maklomla..cuti sekolah kan..

seyes..
tym cuti ni aku xtau nk wat menda..
cm sial je ase..

balek2 rutin yg sama..
bgn tdo..
sarap.. (kalo sempatla..slalunya mmg xsempat pon..lunch tros)hahaha..
pastu tgk masokkan baju dlm washing machine..
smbil2 tu sapu uma..
angkt baju yg kering smlm..
pastu sidai bj td..
da abes sidai..
lipat baju..sambil2 tgk tb..
membuat kerahan kepada askar2 kecil 2 ekoq kt uma..soh msk ns n msk sumthng yg bole mkn..aku terpaksa..sbb aku xreti masak..gpon..wtpa ada adik2 pompuan kan kalo x tlg kt dapo tuhh..hahaha..
pastu mkn..
tgk tb smpai lebam..
mlm baru lepak kdai mamak ngn mbr2..
lepak smpai pg..

kdg2 men futsal..
pastu balek..
tgk hbo..star movies tb 1 smpai suma channel yg cta bes aku layan..siap set reminder lg kt astro..wakaka..
lebam..
2 3 kali aku ulang tgk cita tu..
cuti2 cmni cnfirm xbosan..

tp kalo mak aku da balek keje..jgn arapla nk tgk cita melayu ke..omputih ke..tamil ke..sekalerr ke..harapan!!sbb mak aku mst tuka tgk cte indon..haishh..bapakla bosan..xtau pangkal eko cte..siap da beratus episod..arapanla aku nk ngadap..xphm aku..tny mak aku balek kang dia cta dr episod satu smpai ratus2 tu,..tak ke lebam aku dgr cte mak aku.hahahaha

tp paling bes..
weekend!!!
ada bola...!!!!
hahaha..tu la yg paling bes..

da la bosan..
tulis n3 pon bosan..
sialll!!

bila nk tau posting neh..
xsabaq nk keja da..hahaha

p/s : title tu propa semata-mata..hahaha

Wednesday, November 17, 2010

cameron highland part two


..aritu aku ada jnji nk upload pic kt cameron..
so..i still keep my promise to u ol..
walaupon lambat kan..
jnji tetap janji..
manusia berpegang pada janji kan..

so..ni la pics aku kt sana..
sila cuci mata ngn pics aku kt bawah ni..heh!


gaya gedik cik pendek *muntah ijau* hahaha




cik pendek n meilin si sepet poyo..hahaha



@cameron valley


cover album band gediktapitakbapegedik



last2..aku pening ngn perangai dorang yg terlalu camwhore

p/s : ari jumaat aku kt ipo..last pegi mktb jpe lect..kwn2..wish u ol da best in the future buddies..remember we are still blooders..luv u ol..




Sunday, November 14, 2010

cameron highland part one

pehh..
letih beb arini..
bgn pagi...awal pulak tu..
terpaksa mengorbankan game liverpool smlm..*xdpt tgk wehh..huaa..
tp xpa.
demi keselamatan hari ini..ewah~

arini awal2 pagi aku gerak ke cameron highlands..
pkul 9.30 kira awal la kan..? =p
kalo x lagi awal..ni suma masalah gate uma aku ni.
xbole open.SHOT!
pasal smlm kilat kuat smpi onning uma sewa aku ni jd kale oren kne sambar.
aktiviti..??
apa lg..sembang2 dlm gelap la.
dgr mp3 kt nset..
bukan metalcore oke..tp nasyid. *mood takot + insaf petir kuat sgt

dem..~!!
lari tajuk..
aku nk cita sal cameron..

aku pegi ngn cik pendek n classmate aku sorg lg merangkap hosmate cik pendek..meilin! *dia mualaf..cina masok melayu..dats y mata dia poyo2 sepet..wakaka..

jalan nk naek..
azab nk mati..
aku tau..honda EP 3 type R turbo aku neh xbole bawak laju2 tym naek..
mmg jepun da set cmtu kt kete aku..*eh..?wakakaka
dia suro aku berhemah bawak kete..
masing2 muka ngntok je tym naek..

so bykla tempat yg kitorg pegi..
- cameron valley.. *tmpt terbaek tuk photoshoot..tekanan weh tgk org pkai camera suma lens panjang2..kale itam..gedabak beso..ada tulis conan..nokia..(sj tulis silap..kang nti aku jeles..so bajet dorg pkai yg tiruan la..) yg kita ni..??hurmm..sabo..taun dpn wajib angkt satu..planning2!1st gaji!!i will..60D ke..D3100 ke..ikotla..sapa nk topup duet aku sikit2..? dipersilakan..jasa anda amat dihargai..resit pemberian disediakan..

- pastu kedai menda ntah.aku xtau nama tempat..kt situ aku beli present for my mom becoming birthday..credit to meilin si sepet ngn cik pendek sbb susah2 tlg pilih present 4 my mum~ *i noe..aku nmpk bodo sbb asek ulang alik kt akuarium kecik saiz jug air yg comey..tp xbli jgk.haha.banyak pokok2 bunga kt sana.cntik2..mmg tmpt makcik2..kalo mak aku p..msti dia sawan..tarzan maybe.sbb gila tgk pokok bunga..nk tambahkan koleksi utan rimba yg sedia ada di sekeliling kawasan uma dan pagar supaya menjadi kawasan hutan hujan simpan~*sigh*

- pastu pegi rose centre..kt sini aku tetiba jadi malu2 kucing cne ntah..terasa diri ni cacat dok tgk pokok2 rose yg berbunga sakan..hahaha..seyes tetiba aku rasa lain..pehal ah..?nk bergamba pon malu2..haa.maybe sbb rose..diri ni kan JANTAN SEJATI..terasa loser abeh dikelilingi pokok rose.wakaka..*sekadar statement poyo nk mampos..jgn bersedih ttg pokok rose ngn aku..aku still oke.hahaha* photoshoot lg..pastu.. *dlm ati aku tym tu..ada x rose kuarkan bau yg bole wat org pengsan sbb mengeluarkan bau beracun..tp aku xtny dorg.aku senyap.sbb aku tau..aku mst dpt jawapan bodo ngn sama ngn soalan aku.

- pastu singgah beli strawberi kering tu ngn kawan2 dia yg lain..beli strawberi basah *eh..pastu beli bunga rose ngn lili senyap2..nyorok2..takot cik pendek nmpak.cpt2 aku bg alasan nk pegi kt kete simpan barang.aku biarkan dia shopping ngn mualaf meilin.haha.pastu beli cendawan goreng..sedar x sedar..aku da telan 4 bungkus cendawan goreng..aku heran..sama ada aku lapo sgt or aku mkn xbaca bismillah..

da selesai suma..
gerak pulang..tym da pukul 5.20 lebih kurang.
kalo naek cm honda EP 3..
kalo turun..mcm toyota AE 86..
drift beb..~haha..propa ja lebih.
asal cik pendek selalu tekan brek tym aku bawak kete..??
aku xtekan lg..dia da tekan lebih2 da..siap kejang2 kaki..apahal.?hahaha
takotla tuu...wakakka..
ilexx...everything is undercontrol..
cik pendek maseh lg xsedar dia nek kete ngn drifter..
sian cik pendek.hahahaha...
meilin jgk cool..siap tdo lg..wakaka.. *tahap xnk tgk dpn da..haha

so..next n3 aku upload kan pics2 aku kt sana..skrg xbole.internet cm keta kodok naek bukit cameron.

Tuesday, November 09, 2010

the end of heartache


video

haha..
suma paper final aku da abes aku jawab
setel suma..
jz paper last td cm susah sikit..
susah kt struktur n esei..

kejadah interteks weyyy..????
aku gelak sorg2 bc soalan td..
sebab terlalu terer sgt smpi aku pon xreti nk jawab..
hope sem ni aku still dpt maintain pointer..*kejadah wey..taun dpn da keja kot..*

em..ni last aku final n tadi last paper aku..
sumanya bakal berakhir..
there's no more assingments..
no more fieldworks..
no more short tasks..
no more pening2 duet xda..
no more presentations..
n PARAMORE..*eh..

lega sgt da abes suma
da lengkap five n half years aku study kt ipo ni.
LEBAM wehh study2 neh..
pandai cm professor tak jugak..hahaha
pandai ayat lecturer bg kelas kansel ada la..

tp aku ada niat nk smbung master,.
tp kne ikot keadaan, situasi n tempat la..
aku akan plan taun dpn..
insyaAllah~

Saturday, November 06, 2010

korang tabah x..??

assalamualaikum
*1st n3 aku bg salam..sila jawab!!!pahala wohh..

mlm depavaali aritu aku main futsal ngn mbr2..
da penat n busuk2 tu..mbr aku dpt call setelah berpuluh2 misscall..
dari ex classmates dia..
bdk pompuan.
dorg dtg ipo sbb nk jumpa kawan2 lama..
release tension..
tekanan byk tym keje..

pompuan : "ajim..bole dtg balai polis x..?"

ajim : oke..nape..?

pompuan : ada org gila sepak pintu *pastu nanges2 smpai xsempat nk abeskan ckp..

cuak~
dlm pala otak aku..dorg ni kena rogol ke..*fikiran ke arah tu xbole dielakkan..terlintas.haha..
so, ktorg pon gerak ke balai..
sampai sana..
aku tgk ramai bdk pompuan kelas dia ada kt sana..
sorg pegang kepala..sorg nanges..sorg muka cuak abes..
aku pelik..
aku ngn mbr aku tgu kt lua..
ajim sorg ja masok dlm..
lebih kurang 10 minit kt lua..
3 org bdk pompuan kua..
sembang ngn aku n mbr aku..

rupa2nya ada org gila sepak pintu uma bdk pompuan tu..
uma tu baru beli..
murah..
cantik..
besar..
dekat sgt ngn rumah lama..
senang nk pindah..
sorg bdk pompuan kelas dia da beli da uma tu..
da beli perabot lg..
abes byk da..

tp..
dia xtahu yg sebelah uma dia tu org gila..
baru sgt kua tanjung rambutan..
2 3 ari lepas..
org gila tu serang dorg..
dia masok dlm uma tym dorg baru smpai n parking keta kt bawah porch..
org gila tu soh dorg smyg subuh..
padahal baru pukul 12..
org gila tu soh dorg bertaubat..

dia ckp..
dia sultan melaka..
atok dia chin peng..
dia kenal imam mahadi..
dia nk bg pompuan2 yg menumpang kejap kt uma tu sorg sebijik porsche..
dia ada sejuta..
dia nk bagi duet hantaran kt pompuan owner uma tu seratus ribu,..
sebab dia ckp..
owner uma tu permaisuri hati dia..

bdk2 pompuan lari..
tutup pintu..
n org gila dtg..sepak pintu.dua kali sepak je.pecah!
besar bdn org gila tu tym aku tgk kt balai..
besar sgt..pakai kopiah..
kalo dia sepak aku...mau patah tulang aku..tercabot bahu aku..da la ada skru da kt bahu..
pintu pecah..bdk pompuan lari masok bilik..
suma cemas..
org gila tu masok n pegi bilik air..
soh dorg mandi wajib..
basoh P**T*T dorg..
aku asa sebab dorg balek lewat kot..pukul 12.
so dia pikir bdk2 ni g memane ntah..
cmtula..

pastu sorg bdk pompuan kua..
jerit tolong2..
n ada sorang jiran terdengar n dia ckp tunggu..nti dia call polis..
dorg call polis xdapat gne fon..
dorg dial 999..
*FYI..kalo gune fon..mana bole dial 999 kalo nk call polis..
kalo guna fon korang kne dial 122
even fon tgh keypad lock pon korang tekan no tu pon bole dial..
xcaye try tekan 112 skrg kt fon korg yg tgh keypad lock..bole dial kan..??

aku jumpa dorg kt balai je afta tu.
nk dgr cte pon xphm..
sbb nanges2..haishh.
tym aku kt balai tu..
aku dgr cte..
org gila ni baru sgt kua dr hosp tanjung rambutan..
org gila tu dulunya tabligh..
tinggal bini suma..
n bini dia mintak fasakh..
tp smpai sekarang..dia still ingat nama bini dia..

uma yg bdk pompuan ni beli tu sbelah uma org gila tu.
cuba korang bayangkan kalo pompuan tu still menetap kt situ dengan org yg saiko ada kt sebelah uma..
mmg sebelah tu uma org gila tu..hak dia.xboleh halau..
korang nk duduk..??
mst korang xnak kan..
korang bole jawab apa sahaja jawapan..
tp korang xkan bole jawab kalo korang ada dlm keadaan ni..

pompuan yg beli uma tu agak susah
80% uma lama dia da dimakan anai2..
so..mmg terpaksa kena pindah jgk walaumacammana sekalipun..
dia wat loan n beli uma tu..
ayah dia saket.stroke!
mak keja tukang jahit..
dia cikgu.
anak 1st pulak tu..
so.korang bayangkan..

loan tetap kena bayar..
uma da beli.
agreement da sign..
cne nk beli uma baru..?
duet bkn banyak..
ayah..mak..adik2 lagi..
banyak tangunggan..

pernah x korang terpk pasal org yg jual uma tu..???

org yg jual uma tu ialah abg org gila tu..
dia beli dua uma..
uma org gila tu.. ngn uma yg dia jual kt pompuan ni..
org yg jual uma tu xtahan dgn adik dia..
dia pindah..
uma tu kosong..
dats y dia jual..

mst dia da tahu kan yg adik dia gila n dia pon xtahan nk duduk sebelah.
kenapa dia x explain awal2...??
dia siap cakap ramai org berebut nk beli uma tu..
*mmgla berebut..tp bila dorg tny jiran2 yg len..suma xjadi nk beli..
pernah dulu bdk laki menyewa kt situ..
tp tahan sebulan je..
kalo da bdk laki pon xtahan..cne la plak ngn pompuan??
korang tau x..kt halaman uma org gila tu..ada liang lahad dia korek sendiri..
peh..horror siottt...!!!

aku bengang ngn org yg jual uma tu..
kenapa sanggup menipu kaum sendiri..??
mana etika ko..??
mana kesedaran sivik ko..?
mana perasaan kemanusiaan ko..??
nk untung je..?
nk lepas diri..??
sanggup menipu untuk kepentingan dan kesenangan diri sendiri..???
SIALLLL!!!!!!!!!!

sekarang ni aku kesiankan kt org yg beli uma tu..
mbr aku jgk..
wlpon da keja..tp..tetap susah.
byk dugaan..
tp korang kena ingat..
Allah takkan bagi dugaan yg melebihi dari kemampuan korang..
semakin kita tabah..semakin besar dugaan yg akan datang.
Allah saja nk uji keimanan dan ketakwaan kita..
moga Allah permudahkan hidup pompuan tu..

TAPI AKU RESPECT KT BDK POMPUAN TU..
DIA SANGAT TABAH.
TAK NANGES LANGSUNG~
COOL JE..

tips : kalo korang nk beli uma..esp yg 2nd hand..korang siasat la dulu latar belakang kawasan kejiranan korang..rujuk kt balai polis yg terdekat..dorg sedia membantu..aku langsung xpenah terpikir pasal sume2 ni..sbb mindset dlm pala otak yg cerdik neh..mst nk beli uma baru..tp xsemestinya perkara yg kita nk buat akan jadi..kita hanya merancang.ALLah akan menentukan.

p/s : korang sangat tabah sebab mampu membaca n3 ni sampai abes..congrats!


Wednesday, November 03, 2010

sapa cakap rokok bahaya..??

em..setelah seharian mencacat d uma..
tp td petang aku p men bola kt padang..
aku pelik..
pahal bdk2 ni pgil aku torres..
terer sgt kot..
*perasan..

malam tadi afta mkan kt area greentown..
aku ngn mbr aku singgah kt gerbang malam..
saja2..
terapi mata..~hahaha..
tp india byk ah..pasai pa ahh..??
ohh..raya depabali nk dkt..shoping sakan la eh..beli rantai banger segala..bajet paling ganas la raya nti..hahaha..*off title..

aku ke kedai jual alat2 ngarot neh..
mbr2 aku ckp la..
kat situ ada jual topi askar..pisau rambo..laser suma la..electronic torch kepunyaan geng komeng dlm cita p ramlee tu pon ada..

aku belek2 lighter kat sana..
smart2..kreatif btol dorg neh..
ada bentuk hand grenade..
pencucuh dapur..
n paling style lighter figure pompuan..stok bakar rokok pastu tgk lighter lama2..hahaha.

tetiba ada apek ni dok merokok dlm kedai tu..
asap sikit..
tp aku pelikk..
asal rokok dia cm shining2 sikit..
rupa2nya rokok tipu..*aku nk pronouce cna lg..??rokok tipu la kan..
pastu dia sembang2 ngn brader jual menda alah tu..
aku pon tnyla..menda apa yg dia isap tu..
apek tu ckp..
ROKOK!
siallaa lu apek..gua tau la tu rokok..tp pehal rokok lu pelik sgt lahanat
*sekadar dlm ati..xluahkan dgn2 kata lg..so xdpt dosa la kan..??hehe

pastu brader yg jual tu menyampuk..*maybe dia perasan muka apek tu mmg btl2 mtk penampa
tu yg dia menyampuk tu..
brader tu ckp...tu rokok kesihatan bang..
aku pon oooooooooooo..panjang sikit oooo sebab aku teruja
ada jgk eh rokok kesihatan..hahahahahaha
aku gelak kuat depan brader tu..
selama ni aku xpenah dgr lgsong pasal kewujudan rokok neh..
aku tau rokok tu membantu korang tuk mengurangkan dosa ja..
yela kan..kalo isap rokok..cpt mati.cpt mati..xbyk dosa.hahaha..
oke2.dah2..insaf.

pastu aku tgk la..
nk try isap rokok tu mmg tak dahh..
sbb apek tu tgh isap..
geli aku nk isap bekas apek tu..
hahahahaha...

aku tny rasa apa kt apek tu..
dia ckp rasa rokok..!!
dalam hati aku..
kimaktolapek neh*mmg btl2 mtk penampa + penerajang apek nehh..bongok pnya jawapan..
brader tu menyampuk lg..
apek ni xisap rokok bang..
aku pon ooooo....
so lu bajet lu isap rokok la eh apek test2 rokok tu segala..jebon!
patotla aku tny lu tak tau nk jawab...

brader tu terang..
harga 130..
bole nego lg..
isap ni mmg rasa cm ko isap rokok..
siap bole tuka filter lg..
ko nk rasa apa..??
vanilla..??strawberi..??durian..??suma ada..
kecualilah kalo ko mtk rasa penampar cm apek tu..

filter dia bole tukar2..
satu filter bole tahan 200 kali pam.
maksud aku isap la..bukan pam tayar.pe bongok sgt nehh..??haha
haha..aku tau korg tak bongok..apek tu je yg bongok..*asal aku xpuas ati kt apek tu ahh..??

kalo ko bli..
dia ada kasi filter marlboro skali..
so..ko isap rasa marlboro la..
yg aku peliknya..
rokok ni pakai bateri..
siap bole cas lg..
kalo nk isap kna tekan button on kot..
kalo xsalah aku la..aku xperasan pulak..
kagum tol aku..
isap sebatang je..xabes2 smpai mati..kecuali rokok tu ilang or apek tu curik la..

yg tak tahan..
bole kua asap cm rokok biasa pulak tu..
dasat2..
tp sikit je la asap dia..
aku pon tny la brader tu,,
kalo tny apek tu cnfirm2 aku dpt jawapan bangang..
bang..cmna bole kua asap eh..??
brader tu ckp..
ala..konsep dia cm shisha la....

aku ponn..
ooooooo...

dengan teruja..
aku pon blah dari kedai tu..
sbb..lg lama aku dok tepi apek tu...lagi hangin aku..

*eh..pehal aku xpuas ati kt apek tu ahh..???takkan sebab aku tak dapat try rokok tu kot..haha..
ni la rokok kesihatan tu..penah tgkk??

p/s: korang penah tahu x pasal rokok nehh..??penah dengar..??

lagu kemenangan~

parappa..parappa..parappa..
jeng..jeng..jeng..jeng..
dum tak..dum tak..dum tak..
sedap x..?
*sila bunyikan ikot kreativiti sndirik!!!

tu lagu kemenangan wehhh..
cm dlm cita dragonball..one piece..doraemon..hentai~*ada ke lagu kemenangan..??hahaha..

lega sikit rasa..
da dua paper aku jawab..
ada lg satu paper..
agak killing..
tp untuk insan yg cemerlang..paper tu bagaikan paip dibuka dengan laju..mencurah2 idea..
aku tau..aku tau..jangan ckp cmtu..
aku malu..
aku tau korang nk ckp aku insan tu kan..??
memanglahh!!!
cemerlang terok!!haha

paper tu kalo aku amek pon cm commit suicide la..
aku xtaula..npe aku mls sgt stdy sem last ni..
mmg korang yg last2 sem mls cm aku x..?
*soalan ditujukan kepada yg kaya dan sudah bekerja..
kalo tak..asek menyelakk je kejenye tym2 exam nehh..
bkn menyelak kain..menyelak buku oke..aku SUCI!!!

tapi kan..dalam malas2 aku pon..
aku xtaula..
aku bole tulis esei 7 mukasurat..
tapi depan belakang la..
dua2 subjek tujuh muka..
terer x..??wakaka..

em..dlm subjek isu2 cabaran semasa ada topik pasal stress dan burnout..
kalo xtau..sila google.
dengan gaya study yg ala balai..tulis sampai 7 mukasurat..
agak2 korang..lecturer aku stress x marking esei aku..??
hope dia xgado ngn bini dia and malam jumaat dia dpt segala manfaat dari mlm tersebut time marking esei aku..

hopefully..!!

p/s : jitra banjir terok wehh..sian kat adik aku.baru nk belajar pandai2 lompat darjah.tp xdpt pegi sekolah..so..jadi bodo sekejap.

Friday, October 29, 2010

friendship are last forever

iskk..
aku kantoi..
kahkahkahkah..
padan muka..

tp xpe..
nothing...

aku selalu stalk tengok blog classmate aku sorg neh..
aku tau pon sebab dia yg bgtau blog dia..
aku pon tgklahh..
tp aku xtinggalkan jejak pape pon..

*eh jap..tetibe aku teringin nk bg teka teki..

-ada sorang budak ni..jalan kt tepi pantai..pantai apa..suka ati ko la..!!pastu..bila dia pandang belakang..jejak or bekas tapak kaki dia takda..
kenapa..??
>>nk tahu jawapan..tgu kt last n3 neh..

aku sambung balek cerita aku..

pastu aku sedar dia ada post kt fb..ckp ada org tgk blog dia..
aku wat ilex je lah..
aku stalker berlesen oke..
not illegal..
sbb tuan dia bg nama blog dia.hahaha..

tp aku xtau la pulak yg minah ni bole detect sapa yg tgk blog dia..
demm!!!!!
pehal aku bole tak tau eh..???
siottt!
outdated sungguh!!
kahkahkahkah...

yg sebenarnya..*yuna
aku ni da lama ada blog..tp jenis geng PAK DIN..
*pak din ni seorang peniaga kedai jual ayam goreng n nasi kt taman aku sewa neh. kalo ko order kat pak din ni..confirm seminit pastu dia tny ko balek apa yg ko order..sgt PELUPA.

so bila da lupa..cne la ko nk bkak blog ko..
dah try n error da suma password..
dari nama bapak ko..sampai nama bakal anak ko..*oke..aku tipu..
xboleh2 jgk..
ish..aku fed up n mls nk berblog..

setaun afta tu..
aku jalan2..terpijak sabun..n terjatuh..
kepala aku terhantuk kuatt...!!
seminit pastu ingatan aku kembali normal..
aku da tak pelupa da..
suma muka2 kawan aku,terpapar kt depan mata..(cm slideshow powerpoint) tp mata pejam la..
suma nombor naik..
no pin bank..no fon awek lama..no fon skandal..no ekor..*eh..bukan2..password blog..sumala yg penting2..aku teringat..






*oke..aku tipu lagi..bajet cm dlm cerita melayu la tu...





so..bila aku saja godek2 password aku ni..
tetiba dapat log in..
so..aku harap aku da tak pak din da..
i.Allah..hee




eh..aku cerita apa tadi ah..??
lupa...





ooo..sal mbr fb tuan punya blog..
so kantoi la..
dia tau aku punya blog..
aku wat blog ni senyap2 je..hahaha..
so dia detect n dia dpt tau blog neh..
arini dia post sumthng kt blog dia..
sal aku and member2 aku..

aku ingatkan..elis ngn mclynn je yg ada blog..*tak termasuk cik pendek laa..
rupanya..ramai jgk classmates aku ada blog.hahaha
outdated lagi..!!!!!!

aku tgk blog member2 aku tu..
sumanya islamik sungguh,..
xmencarot..
pendek kata suma baeklahh..
tp aku..??

dah diam.jangan jawab!!!

so..ni link member aku tu..
dia comey..
cantik
kurus cm aku..
tp B****T dia besar cket dari aku..
hahahahhahahahaha..

korang nk ngorat..??
langkah mayat aku dulu!!
ewahh~tade2..dia da bertunang n nk kawen..
hope sume berjalan lancar..
link classmates aku yang lain pon ada kat blog tu jgk.

so..aku arap..
walaupon..kita suma da nk blah da..
masing2 posting kt sabah sarawak..
eh..aku tak..aku posting kedah!hahaha..
kita still cntct..

remember..
friendship are last forever..!!

p/s : jawapan teka teki - sebab orang tu jalan mengundur..

TAK CAYE..?? TRY KORANG JALAN MENGUNDUR..PASTU TOLEH KE BELAKANG..ADA X BEKAS TAPAK KAKI KO..???ADA..??hahaha..

Wednesday, October 27, 2010

tips tuk korang yg malas study!!

sehat suma..??
da ready nk bc tips nk study..?
jap2..aku g lap rambut jap..
baru lepas mandi..*xda kaitan

tips ni berkaitan ngn cara2 nk study sikit tapi masok banyak gila nk mampos..
oke fine..
mana ada org study sikit masok banyak mengong..!!
USAHA TANGGA KEJAYAAN LAHHH!!!!
ni yg aku nk bawak kua suma hadis nehh..hahaha..
stop2..

oke..
here's some tips for u..
to all candidates..sila letak choki2 korang dan padamkan rokok dulu..
bc entry ni bebaik.
kang korang failed jgn salahkan aku..haha..

tips nak study~

  1. mula2 bangun tido..*eh btolla kan..kalo xbgn tido cmna nk stdy..tol x..?
  2. mandi dulu..*sbbnya..ni mandi last korang wat benda2 jahat dalam bilik air..kalo korang wat dalam period korang study tu sangat2 tak bole..CEPAT LUPA!!haha..(kaum lelaki take note oke..haha)
  3. sarapan dulu..*sbb kalo korang nak study mst byk alasan..perot lapa xle study la..mende la..kepala otak ko..so..sila makan dulu.
  4. bukak buku yang ko rasa paling pandai skali..jangan bukak buku yang ko paling bangang..*serius..ni selfmotivation..kang ko bukak buku yang ko bangang..baru bc sikit da tdo..sbb xphm..
  5. pakai pakaian yang ko rasa paling sesuai dan selesa..*ni pon selfmotivation jgk..kalo korang nk bogel telanjang bulat skalipon n korang rasa selesa..go on..!!bgs jgk cmtu..sbb setan xkan rapat kat ko nk hasut ko..sbb dia malu ngn ko..hahahaha..
  6. mulakan study dgn doa penerang hati..*kalo da tahu ati ko gelap cm hutan..sila repeat 2 3 kali..lebih afdhal!!
  7. baca buku dan buat nota ringkas @ nota kaki *tips ni utk org yg rajin cm korang..TAPI...pastikan masa dan jarak peperiksaan tu masih jauh..kalo x..bila masa korang nk study balek..??aku xrajin..tp cerdik pandai..jenis amek nota orang salin n study..hahaha..
  8. study dalam posisi yang korang selesa *kalo ko rasa duduk @ baring yang paling selesa..silakan!jgn malu2..kalo baring tu kaber2 la sikit kain tu..da la pakai kain pelekat..pastu silang2 kaki kt ats pulak tu..yg bawah tu suma nampak..org blakang ko study punyala banyak..tp bila tgk ko punya..abeh suma ilmu.musnah!!
  9. kalo mengantok jangan sorongkan bantal..sebaliknya buatla secawan kopi @ teh etc..jnji panas *bukan apa..kepala hotak ko bukan mesin nk sumbat suma skaligus..mesin pon tau berenti bila dia jammed!! air tu jgn panas sgt..kang korang wat alasan berenti study lama sgt sbb air terlalu panas..
  10. kepada lelaki..sulamla study tu dengan kepulan2 asap yang membunuh..do it as a reward..*aku tau.nikotin sgt2 diperlukan ketika study tuk mengelakkan mengantok..aku sgt paham lelaki..hahaha (aku xgalakkan yang ni)
  11. pastikan sembahyang lima waktu..!! * kalo ko xsembahyang..cmna ilmu yg ko bc tu nk lekat dalam kepala hotak korang..ingt!!lima waktu sehari..bukan dua hari lima waktu..!!
  12. bertanyala kpd kawan yang mahir kalo tak paham *da kalo ko rasa bengap sgt topik tu..silala bertanya..kang buat kepala sendiri lari tajuk pulak..pastu cakap..siall!!!aku da study da tajuk ni..xkan xdapat A kot..lecturer ni salah tanda kot..skema gila!!! (ko kne paham..ko xlulus tu pon alhamdullillah sgt dah..sbb level2 ko neh..layak failed je..)hahaha..
  13. dan yang terakhir sekali..baca dan pahamkan betol2 tips ni..pastu sila cabot broadband and campak jauh2!!!!!!!
aku saja je buat tulisan tips yang last tu besar2...
sebab aku tau..korang study pastu mesti nk online punya..
nk repot kt fb la..nk repot kt ym la..skype la..twitter la..
so..buat apa yang aku suruh!!!!
haha..

selamat beramal~
gudluck to u oll!!!

Tuesday, October 26, 2010

it's final...

sem ni suma final bagi aku..
final exam..final sem..final year.. final countdown *eh..
next week aku final exam for this final year in final sem..ewahh..~

letih weh exam2 ni..*sigh*
xlarat..
stress..*stress kejadah..blajaq pon pemalas..

for this final sem..i've 3 subjects..
suma pecah kepala..
tp utk org cm aku ni la..
PEMALASSS~haha..

antara alasan yg slalu aku dengar time2 final ni..

*ish..awatla depa ni wat exam.. *ni jenis org yg suka bertanya dan dapat maki..

*adoi..awatla aku mls nk stdy sgt nehhh...!!! *ni jenis yg pemalas..

*kalo tak amek paper ni jadi apa ah sem depan..?? *yg ni jenis yg berpandangan jauh ke hadapan..hahaha..

*apa kepentingan exam ni weh sebenarnya..??? *ni jenis yg suka mengeluh...

*bole tak kalo kita meniru time exam nti..? *ni stok org pemalas tahap gaban..

*hg stdy la sikit..aku study la sikit..nanti kita share..

*weh!!!sapa yg da wat nota subjek ni ar..??aku nk pinjam sat..*yg ni ada smgt nk study..tp mls

*aik..aku rasa..sem ni kita tak blaja apa2 pun..*ni alasan mintak penendang lecturer

*tak pa..kita pelan2 kayuh stdy..kalo study hard pon gaji sama jgk..nk jadi cikgu jgk..*hahaha..ni jenis org yg realistik..

*da sejam da aku mengadap buku ni..sama ja muka surat..xalih2 pon lg.. *ni jenis bukak buku tp nmpak pompuan separa bogel kt buku tu..sbb tu xalih2..hahaha

so..antara alasan2 suma tu la yg aku selalu dengar selama aku study kat sini..da nk dkt 5 taun 1/2 da..

korg jenis yg mana..??
aku..??
ehh..aku jenis yg study hard..jenis pakai spek kanta tebal macam bontot kicap..jenis kalo mengadap buku..aku xkan pandang ke lain dah..kalo pompuan bogel dpn aku pon..aku xdak nafsu nk wat apa2..tengok tu mungkinla..hahaha..
oke aku tipu..

gudluck kepada classmates aku..and kepada korang yg akan mengambil dan sedang mengambil exam

so..wish me luck for the final exam next week ya..esok aku stdy..*nk study esok jgk tu..haha

p/s : nasebla kerajaan mansuhkan upsr ngn pmr..kalo tak..suma bdk2 jadi gila cm korang..eh aku..haha..

Monday, October 25, 2010

sila jangan kufur!!!

hari ni aku gembira...
setelah sekian lama menanti..
aku dapat balik barang yang selama ini aku risaukan..
aku hanya mampu bersyukur dan berdoa kepadaNya..

aku bersyukur ke atas nikmat yang diberikan
aku bersyukur mempunyai keluarga yang memahami..
aku bersyukur mempunyai cik pendek yang sentiasa memberikan sokongan dan nasihat
aku perlu belajar dari pengalaman..
aku perlu pandai membalas jasa mereka..

idop ni ibarat busur dan anak panah..
anak panah perlu ditarik ke belakang untuk ia maju ke hadapan..
samala seperti kehidupan..
kita perlu memandang ke belakang untuk kita terus maju ke hadapan..
jadikan pengalaman lepas sebagai pengajaran dan pedoman supaya tidak berlaku lagi..

THANKS GOD!!!


Sunday, October 24, 2010

adakah anda penjaja yang berjaya..??


as usual..malam2 tym xda asgment cmni mmg la bosan..
naseb mlm td ada super sunday...
arsenal win over manchester city 3-0
liverpool pon menang..hahahaha..*walaupon menang tipis..haishh*
tp xpa..jnji menang!!
congrats both team.
aku gembira!!!

tp bukan tu yg ak nk cerita kali ni..
n3 kali ni ak nk share sumthng berfaedah
dan nk share pendapat serta pandangan..
biasalakan..hati manusia lain2..
perspektif pandangan pun berlainan..

smlm mbr ak post status update yg agk meruntun jiwa utk membacanya..
sgt menyayat hati sehingga nk klik kt notifications pon seperti hidup segan mati xmau..
*oke..ak tipu..ahaks

mbr ak post "PERLUKAH MENJAJA KEMARAHAN DI DALAM FB"
aku tak taula dia bahasakan sapa..tp yg penting..bkn aku la..
sbb..ak rasa..takda hal la suma tu..nothing~
*sbnrnya ak slalu maki2 dlm fb..wakaka.

kbykan yg komen classmates aku..
sbb..da 5 taun 1/2 ktorg skali.
ni last sem.
so..masing2 meluahkan perasaan la kononnya..(ewahh..da tahu korang nk blah..pandai korg eh..haha)

aku mencelahh~

PERLU...

sbb..

masing2 ada cara masing2 tuk meluahkan kemarahan..kan..kan..kan..hahaha
lgpon..fb tu..ko sorg je yg ada password..suka ati bapak ko la nk wat status apa pon kan..haha
lainla kalo password tu mak ko tahu..hahaha..mati kena homerun dengan hanger..batang mop..cili mulot..hahahaha..
*sbb..dia xpenah ajar maki2 org..wakkaka..

oke..bebel lg..

kemarahan umpama bara api..apabila dinyalakan,maka akan terbakarlah ia..pada saat itu,eloklah kiranya diletakkan setongkol jagung..nyummmmm (sory..aku tgh lapa.) hahaha


serius.


bagi aku la kan..pandangan peribadi aku..
kalo ko nk marah2 kt fb tu hak ko..
apa aku bole buat..
as long as ko xmention nama org yg ko maki tu da la..
kena la jg sikit air muka org tu even ko marah skali pon
kalo xwat slh..jgnla trasa.sapa mkn cili dia asa pedas. so, xkesahla kan kalo ko nk post maki2 nk mrh2 orgtu.

tp..

ada yg kata xperlu marah kt fb
dorg ckp better berserah kepada yg maha Esa..
sbb..
kalo kita marah2 kat fb tu..hakikatnya ramai hati yg terluka dan kita perlu jaga..
tu pendapat dorg.
aku xbole nk nafikan...

pendapat aku plak..

mmgla berserah.certain org je yg bole sbr dan berserah..dan ada kesabaran yg tinggi.certain org x.ada org yg xkuat sbr.kita kne phm..pelbagai jenis manusia dan pelbagai jenis perangai.
rambut sama itam ati lain2..
so, tu cara dia.
kalo dia jenis yang panas baran tu mgkin cara yg terbaik bg dia tuk melepaskan kemarahan dari dia p pukul org or maki org xtentu hala.
at least dia berlapik..
dan xsmtinya d fb shaja.site2 sosial yg len pon ada jgk org mrh2.
sama je..


sedarlah wahai korg
dlm persahabatan ada mcm2 mslh n mcm2 cara nk luahkn mslh tu..
suma tu terpulang kt diri sniri..
FB ni kdg2 ada baek gak utk luah mslh.mayb org yg kita mrh 2 xtau kita ngah mrh,so dia akan tau kita ngah mrh bl tgk status kita..*lame excuse.bahahaha..

seriously..
for me..kita bole menjaja kemarahan d fb..
mana tau.untung bdn ramai org beli..wakakaka..

papehal pon..

AKU TETAP SAYANG CLASSMATES AKU..
KORG DA BEST BEB!!!



*lagi berapa ari je aku nk tgk muka dorg..afta ni xdapat da..masing2 bawak haluan masing2..wish u ol da best of luck!